The Ultimate Guide To marka stratejisi eğitimi

Marka, ticari bir ürünü ya da işletmeyi tanıtan, benzer ürün ya da kuruluşlardan ayırmaya yarayan, sadece bir yere ait olan özel bir imgedir. Şekil, harf ya da sözcükle oluşturulup ifade edilebilir. 

Marka yönetimi içinde de ürün, markanın kendisini ifade etmesinin bir görünümüdür. Ürünün bir politikaya ve stratejiye sahip olması, tüketici gözünde markanın güvenirliğini ve kalitesini de check here artırır.

Marka performans göstergelerinin belirlenmesi ve marka değerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi için entegre bir marka performans ölçüm sisteminin geliştirilmesi

Marka stratejisi oluşturulurken, markanın mevcut durumu, rakipleri, pazardaki fileırsatlar ve tehditler gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Bu süreçte markanın hedef kitlesini belirlemek, pazar segmentasyonunu yapmak ve hedeflenen kitleye yönelik mesajlar oluşturmak önemlidir.

Markanın içeriğine hikaye ve anlam katmak, tüketicilerin ilgisini çekmek için iyi bir yöntemdir. İnsanlar günümüzde alışveriş ve hizmet tercihlerinde bu gibi şeylere önem vermektedirler.

Diğer bir önemi ise, dijital ortam ve sosyal medya, markaların hikayelerini ve değerlerini tüketicilere daha doğrudan ve kişisel bir şekilde aktarmasını sağlar.

Müşteriler bir ürün satın alırken düşündüğümüz kadar mantıklı davranmazlar. Tam tersinde duygusal hareket etmeleri oldukça yaygın bir durumdur. Mantığa hitap eden ürünlere öncelik vermek yerine, onları duygulandıran, düşündüren ürün ve hizmetlere daha çok öncelik verme eğilimlerindedirler.

Kendinizi rakiplere karşı konumlandırırken gerçekçi olun. Sektörünüzde gerçekten güçlü ve ün salmış büyük markalar olabilir.

Bu kadar çok ürün arasında tüketicilerin markanızı bulabilmesi için oluşturacağınız marka stratejisi, rakiplerinizden farklılaşmaleıza ve fark edilmenize olanak sağlar. 

Bir marka ve yarattığı ürün, tesadüflere bağlı olarak ilerleyemez ve gelişemez. Doğru ve başarılı marka yönetiminde advertisementım adım planlanmış kurumsal kimlik  ve hedef kitle analizi ön plandadır. Sonuçta bir marka, yarattığı ürün ve hizmet dolayısıyla piyasadaki yerini alır.

İş dünyasında marka genişlemesine dair sayısız örnekler var. Değişime açık yenilikçi markaların da; gelenekselliği, tarihe bağlılığı ile bilinen son derece muhafazakar ve değişime kapalı markaların da bu yoldan geçtiği görülmüştür.

Eğitim hakkında detaylı bilgi almak için yukarıdaki iletişim bilgilerinden eğitim danışgentlemanımızla iletişime geçebilir veya aşağıdaki formu doldurabilirsiniz, ilgili eğitim danışgentlemanımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir. 

SoğBritish isles kahveyi de lanse ederek yaz mevsimi ürünü olarak da konumlanmıştır ve pazarı genişletmiştir. Ürünün yeni kullanım alanlarını da pazara anlatmak hem pazarı genişletir hem de yeni kullanıcılara ulaşır.

Gmail bunların başında geliyor. Bakıldığında iş modeli olarak farklı ürünler. Fakat belli oranda benzerlikler de içeriyor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The Ultimate Guide To marka stratejisi eğitimi”

Leave a Reply

Gravatar